Συχνές ερωτήσεις

Μέσα από την εφαρμογή allSmart Home Powered by nrg, μπορείτε να ρυθμίσετε, να διαχειριστείτε και να ελέγξετε απομακρυσμένα, μια πληθώρα συσκευών από διαφορετικούς προμηθευτές.

Για προσθήκη οποιασδήποτε νέας συσκευής, επιλέγετε την 3η επιλογή από το menu bar στο κάτω κομμάτι της οθόνη (Συσκευές), επιλέγετε το ‘Συσκευές’ στο πάνω μέρος της οθόνης και πατάτε το ‘+’. Εμφανίζεται μια επιλογή από κατηγορίες συσκευών και αφού επιλέξετε αυτή που αντιστοιχεί στη συσκευή σας, διαλέγετε το αντίστοιχο μοντέλο και θα εμφανιστούν οι οδηγίες σύζευξης της συσκευής με την εφαρμογή.

Πίνακας Ελέγχου: Μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου, μπορείτε να προσθέσετε συσκευές τις οποίες χρησιμοποιείτε συχνά στα αγαπημένα σας για πιο γρήγορη πρόσβαση, καθώς και να έχετε μια ιστορική επισκόπηση των ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί μέσα στην εφαρμογή.

Ασφάλεια: Σύντομα κοντά σας

Συσκευές: Από αυτή την επιλογή, μπορείτε να δημιουργήσετε δωμάτια και να προσθέσετε συσκευές.

Ενέργειες: Μέσα από αυτή τη σελίδα, μπορείτε να προσθέσετε σενάρια με λειτουργικές ακολουθίες συσκευών. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτοματοποιημένες ενέργειες με βάση την τοποθεσία σας.

Ρυθμίσεις: Μέσα από τις ρυθμίσεις μπορείτε να πραγματοποιήσετε αλλαγές στον λογαριασμό και το προφίλ σας όπως για παράδειγμα να αλλάξετε κωδικό, να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, να ζητήσετε υποστήριξη από κάποιον εξειδικευμένο εκπρόσωπο, να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή, κ.α.

Φυσικά, η εφαρμογή είναι κατασκευασμένη με στόχο να εξυπηρετεί ταυτόχρονα όλους τους διαφορετικούς τύπους χώρων. Μπορείτε για παράδειγμα να δημιουργήσετε τις  τοποθεσίες «Σπίτι» και «Γραφείο» ή «Επιχείρηση» και να πραγματοποιείτε διαφορετικές λειτουργίες και ακολουθίες συσκευών.

Φυσικά! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γίνετε συνδρομητής στο πρόγραμμα Smart nrg από την nrg και αυτομάτως κερδίζετε 20% έκπτωση σε συσκευές smart home μέσα από το allsmart.gr.

Ναι, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εφάπαξ εντολές, αλλά και επαναλαμβανόμενες ρουτίνες.

Επιλέγοντας το «Συσκευές» από το menu bar και ξανά την επιλογή ‘Συσκευές’ πάνω δεξιά, υπάρχει η δυνατότητα να δείτε και να διαχειριστείτε τις συσκευές που έχετε ζευγοποιήσει με την εφαρμογή. Πάνω δεξιά υπάρχει η επιλογή ‘Επεξεργασία’, με την οποία μπορείτε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε συσκευή θέλετε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα Δωμάτια που έχετε δημιουργήσει.

Επιλέγοντας το «Συσκευές» από το menu bar και ξανά το ‘Συσκευές’ πάνω δεξιά, βλέπουμε την επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης στα δεξιά κάθε συσκευής ξεχωριστά. Αντίστοιχα αν επιλέξουμε ‘Δωμάτια’ από πάνω αριστερά, μπορούμε να δούμε τις ενδείξεις ‘On’ και ‘Off’ που αντιστοιχούν στο κάθε δωμάτιο που έχουμε δημιουργήσει.

Η εφαρμογή προσαρμόζεται απόλυτα στις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, επομένως έχει τη γλώσσα που έχετε και στη συσκευή από την οποία τη χρησιμοποιείται. Αν αλλάξετε γλώσσα στη συσκευή σας, θα αλλάξει αυτόματα η γλώσσα και στην εφαρμογή.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να ζητήσετε λύση σε όποιο τυχόν πρόβλημα προκύψει κατά τη χρήση της εφαρμογής. Το ένα είναι επιλέγοντας το εικονίδιο με τον εκπρόσωπο εξυπηρέτησης που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος κάθε σελίδας της εφαρμογής και ο δεύτερος τρόπος είναι επιλέγοντας τις «Ρυθμίσεις» από το menu bar και την τελευταία επιλογή που είναι η ‘Υποστήριξη Πελατών’. Οι επιλογές που έχετε από αυτή τη σελίδα είναι πρόσβαση σε Συχνές Ερωτήσεις, επικοινωνία μέσω e-mail, καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα υποστήριξης.

Την τροποποίηση όρων σύμβασης μπορείτε προς διευκόλυνσή σας να την βρείτε εδώ

Ναι, η κατανάλωση μπορεί να μετρηθεί, όταν υπάρχει έξυπνη πρίζα ή πολύπριζο.

Επιλέγοντας το tab με τις «Συσκευές» από το menu bar και πάλι ‘Συσκευές’ πάνω δεξιά, μπορείτε να μπείτε μέσα σε κάθε συσκευή πρίζας ή πολυπρίζου που έχετε ζευγοποιήσει με την εφαρμογή και να δείτε ανά πάσα στιγμή την κατανάλωσή της και σε μηνιαία βάση, μέσα από την αντίστοιχη επιλογή του γραφήματος πάνω δεξιά.

Κατεβάζετε την εφαρμογή Alexa app από το Google Play ή το App Store της Apple και κάνετε sign in.

Συμβουλή: Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής της Alexa στο app store της συσκευής σας. Με τη δωρεάν εφαρμογή Alexa, μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή σας, να ελέγξετε το ξυπνητήρι σας, τη μουσική, τις λίστες για ψώνια και πολλά άλλα. Η εφαρμογή Alexa είναι διαθέσιμη σε κινητά και tablets με λειτουργικό σύστημα Android 5.0 ή μεταγενέστερο και iOS 9.0 ή μεταγενέστερο.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή Alexa, μπαίνετε στο app store της κινητής συσκευής σας και ψάχνετε για το Alexa app. Έπειτα επιλέγετε το κατέβασμα της εφαρμογής.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το alexa.amazon.com από τον περιηγητή σας.

1. Ενεργοποιήστε την Amazon Echo συσκευή σας (2nd Generation). Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία της συσκευής Alexa στο Amazon Echo και μετά βάλτε το στο ρεύμα. Ο φωτεινός δακτύλιος που θα εμφανιστεί στο Amazon Echo (2nd Generation) γίνεται μπλε και μετά πορτοκαλί. Όταν το φως γίνει πορτοκαλί, η Alexa σας υποδέχεται.

2. Συνδέστε το Amazon Echo (2nd Generation) σε ένα δωρεάν δίκτυο Wi-Fi. Ακολουθήστε τις οδηγίες της εφαρμογής για να συνδέσετε το Amazon Echo (2nd Generation) σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το Connect Your Echo Device to Wi-Fi.

Συμβουλή: Αν το Amazon Echo (2nd Generation) που διαθέτετε δεν συνδέεται στο δίκτυο Wi-Fi αποσυνδέστε το από το ρεύμα και συνδέστε το ξανά για να το επανεκκινήσετε. Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα στη συνδεσιμότητα, πραγματοποιήστε επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις και εγκαταστήστε τη ξανά. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το Reset Your Echo Device.

3. Μιλήστε στην Alexa. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή Echo. Για να ξεκινήσετε, πείτε τη ‘λέξη αφύπνισης’ και μετά μιλήστε κανονικά στην Alexa. Η συσκευή Echo ανταποκρίνεται από μόνη της στη λέξη “Alexa”, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Για να ρυθμίσετε τη ‘λέξη αφύπνισης’ μέσω της εφαρμογής, επιλέξτε το εικονίδιο Συσκευές και επιλέφτε τη συσκευή σας και μετά το Wake Word. Μπορείτε επίσης να πείτε “Change the wake word”.

4. Προαιρετικό: Συνδέστε το Amazon Echo (2nd Generation) σε ένα εξωτερικό ηχείο. Παρότι το Amazon Echo (2nd Generation) έχει ηχείο, μπορείτε να το συνδέσετε σε εξωτερικό ηχείο με καλώδιο ήχου (πωλείται ξεχωριστά) ή μέσω Bluetooth.

Σημείωση: Η Alexa επισημαίνει “Going forward, I would like to respond with a beep. Do you want to continue”. Αν επιλέξετε τη συνέχεια, τότε η Alexa θα απαντά με ένα ‘μπιπ’ αντί για το “OK” όταν δίνετε μια εντολή. 

Απλώς πείτε ‘Alexa, discover devices’ εφόσον η εφαρμογή allSmart HOME powered by nrg και ο λογαριασμός σας στο Amazon είναι συνδεδεμένα.

Σημείωση: Αν πραγματοποιήσετε επαναφορά και επανεγκατάσταση της εφαρμογής allSmart HOME powered by nrg, απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά τη δυνατότητα φωνητικών εντολών από την εφαρμογή Alexa.

Ναι, πιέζοντας το κουμπί Microphone ON/OFF που θα βρείτε στο πάνω μέρος της συσκευής.

Ναι, μπορείτε να ρυθμίζετε και να ελέγχετε τη συσκευή Alexa μέσω της διεύθυνσης alexa.amazon.com στον περιηγητή σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Home app στο κινητό σας.

Android:

- Κατεβάστε το Google Home App από το Google PlayStore

-  Ανοίξτε την εφαρμογή και πραγματοποιείστε είσοδο (sign-in) χρησιμοποιώντας τον Google λογαριασμό σας.

-  Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης Google home.

- Μετά από την επιτυχή εγκατάσταση, πιέστε το + και προσθέστε την εφαρμογή στην κεντρική σελίδα για να προσθέσετε τον allSmart HOME powered by nrg λογαριασμό σας.

-  Επιλέξτε την εγκατάσταση συσκευής και επιλέξτε το «Έχετε κάτι ήδη εγκατεστημένο;»

-  Εισάγετε το Voiceact της εφαρμογής allSmart HOME στο πεδίο αναζήτησης και προσθέτετε τον allSmart HOME λογαριασμό σας.

-  Εισάγετε τα στοιχεία λογαριασμού σας στο allSmart HOME και πατήστε είσοδο.

-  Επιλέξτε την επιθυμητή συσκευή μέσα από τη λίστα που εμφανίζεται (Σημείωση: Μπορείτε να ελέγξετε μόνο συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Hub)

-  Όλες οι συσκευές και οι ενέργειες στον λογαριασμό του allSmart HOME θα είναι διαθέσιμες στην κεντρική σελίδα.

iOS:

-  Κατεβάστε την εφαρμογή Google Home App από το App Store της Apple.

-  Ανοίξτε το Google Home application και μπείτε στον Google λογαριασμό σας.

- Επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ στην επάνω δεξιά πλευρά.

-  Κάτω από το GOOGLE ASSISTANT, επιλέξτε το ‘Περισσότερες Ρυθμίσεις’.

-  Επιλέξτε ASSISTANT, πατήστε το Home Control.

-  Επιλέξτε το εικονίδιο ‘+’ στο κάτω δεξιά μέρος, κάτω από το DEVICES και επιλέξτε Google HomeAct.

-  Εισάγετε τα στοιχεία e-mail και κωδικό του λογαριασμού σας στο allSmart HOME και μετά είσοδος.

-  Επιλέξτε τη συσκευή που επιθυμείτε από τη λ΄σιτα. (Σημείωση: Μπορείτε να ελέγξετε συσκευές μόνο όταν είναι συνδεδεμένες στο επιλεγμένο Hub).

-  Όλες οι ενέργειες των συσκευών στο allSmart HOME θα είναι διαθέσιμες στο HOME CONTROL κάτω από το DEVICES.

Επισκεφθείτε το Google, για περισσότερες πληροφορίες.

Σημείωση: Η Google Home δε θα αναγνωρίσει τα δωμάτια του allSmart HOME. Παρακαλούμε προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε άλλους περιηγητές αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον Google Chrome περιηγητή, ενώ συνδέετε τον allSmart HOME λογαριασμό σας με τον λογαριασμό του Google Home.

Ακολουθούν συσκευές που συνδέονται με το allSmart HOME:

Σημείωση: Δε μπορείτε να ελέγξετε θερμοστάτες με άλλα χειριστήρια μέσω Google Home.

Αφού συνδέσετε τον allSmart HOME λογαριασμό σας με το Google Home, απλά πείτε “ Okay Google, Sync my devices”.

Απλώς πείτε Okay Google, Turn OFF (όνομα συσκευής) ή Okay Google, Turn On (όνομα συσκευής).

Προτού προσθέσετε τις Lifx λάμπες στην εφαρμογή allSmart HOME, κατεβάστε την εφαρμογή LIFX από το App Store ή το Google Play store και προσθέστε τις λάμπες ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες στην εφαρμογή:

Στην εφαρμογή allSmart HOME:

  • Πατήστε στο Συσκευές
  • Επιλέξτε: Προσθήκη Συσκευής

Εισάγετε τον LIFX λογαριασμό σας και πατήστε Sign in. Πατήστε Authorize. Επιλέξτε τις συσκευές που επιθυμείτε να συνδέσετε, εισάγετε τις πληροφορίες της συσκευής και πατήστε Done.

Στην εφαρμογή allSmart HOME:

Επιλέξτε το Devices και μετά το Add Device. Κάτω από το Add A Device, επιλέξτε Λάμπα.

 Επιλέξτε το Color Control ρύθμιση χρώματος και το LIFX Group.

 Επιλέξτε ένα υπάρχον group στον LIFX λογαριασμό, προσθέστε τις πληροφορίες μιας συσκευής και μετά Done.

Πηγαίνετε στο Devices. Πατήστε πάνω στη συσκευή της οποίας θέλετε να ελέγξετε την κατάσταση φωτισμού.

 Το χρώμα και η ένταση του φωτός μπορούν να ρυθμιστούν.

Πατήστε το εικονίδιο των ρυθμίσεων στο πάνω δεξιά μέρος για να δείτε την πρόσφατη δραστηριότητα, να επεξεργαστείτε το όνομα και να αλλάξετε δωμάτιο.

Προτού προσθέσετε τις Philips λάμπες στην εφαρμογή allSmart HOME, κατεβάστε την εφαρμογή Philips Hue από το App Store ή το Google Play store και προσθέστε τις λάμπες ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες στην εφαρμογή.

Στην εφαρμογή allSmart HOME:

Επιλέξτε το Συσκευές

Επιλέξτε την προσθήκη νέας συσκευής. Μετά την επιλογή Λάμπα.

Επιλέξτε το σύνολο από λάμπες που επιθυμείτε από τη λίστα και μετά επιλέξτε Επόμενο. Επιλέξτε το power button για να πραγματοποιήσετε ζευγοποίηση και μετά πατήστε Επόμενο. Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι όλες οι Hue λάμπες είναι ενεργοποιημένες στο ON πριν επιλέξετε οποιοδήποτε σύνολο από λάμπες.

Εισάγετε το επιθυμητό όνομα για τις λάμπες αυτής της τοποθεσίας. Επιλέξτε Ολοκλήρωση.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι όλες οι Philips Hue λάμπες είναι ενεργοποιημένες και προσθέστε τες στο allSmart HOME. Αν θέλετε περισσότερες, επιλέξτε Συνέχεια αλλιώς, Ακύρωση

Πηγαίνετε στο πεδίο με τις συσκευές στην allSmart HOME εφαρμογή.

Επιλέγοντας τη συσκευή, μπορείτε να δείτε την κατάσταση και την ισχύ της συσκευής.

Επιλέξτε το εικονίδιο των ρυθμίσεων από το μενού για να δείτε την πρόσφατη δραστηριότητα, την έκδοση της συσκευής και την κατάσταση της συσκευής, να επεξεργαστείτε το όνομα, να αλλάξετε δωμάτιο και να κάνετε αναβάθμιση του υλικολογισμικού.

Ανοίξτε την εφαρμογή allSmart HOME και επιλέξτε το Συσκευές από το μενού.

Επιλέξτε την πρίζα σας κάτω από την κατηγορία πρίζες

Μπαίνοντας μέσα στη συσκευή αυτή και επιλέγοντας το εικονίδιο των ρυθμίσεων πάνω δεξιά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση ‘Ειδοποίησέ με’.

Ανοίξτε την εφαρμογή allSmart HOME και επιλέξτε το Συσκευές από το μενού.

 Επιλέξτε τη συσκευή που επιθυμείτε να δείτε και μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την κατάσταση, την ισχύ και την κατανάλωση των επιμέρους συσκευών.

 Επιλέξτε την πρίζα που επιθυμείτε μέσα από τη λίστα με τις συσκευές σας, και επιλέξτε το εικονίδιο με τις ρυθμίσεις στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης και επιλέξτε τη λειτουργία που θέλετε να ελέγξετε.

Ανοίξτε την εφαρμογή allSmart HOME και επιλέξτε το Συσκευές από το μενού.

 Επιλέξτε την ‘έξυπνη’ πρίζα μέσα στην κατηγορία συσκευές του κεντρικού μενού.

 Όταν επιλέξετε την πρίζα που επιθυμείτε, εμφανίζεται στην οθόνη η δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της συσκευής. Στο επάνω δεξιά τμήμα της οθόνης υπάρχει το εικονίδιο με το γράφημα, όπου αν το πατήσετε, μπορείτε να δείτε όλα τα γραφήματα κατανάλωσης ενέργειας της συσκευής που έχετε επιλέξει.